Bănci și Asigurări

ASF vrea să ducă pe bursă compania care emite poliţele obligatorii de asigurare a locuinţelor

ASF vrea să ducă pe bursă compania care emite...

Autor: Anelis Baciu

15.10.2013, 11:43 673

PAID, compania care emite poliţele obligatorii de asigurare a locuinţelor, ar putea fi listată pe bursă pentru a-şi întări capitalul, o propunere în acest sens urmând să fie înaintată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) actualilor acţionari ai PAID, a declarat Daniel Tudor, vicepreşedinte al ASF.

“ Nu excludem cotarea pe bursă. Asta ar permite o capitalizare mai bună şi o vizibilitate în faţa investitorilor străini. De asemenea, nu excludem introducerea unei fransize (adică o parte din dauna va fi suportată de asigurat – n. red.)”, a spus Tudor, în cadrul unei conferinţe privind riscurile catastrofale organizată de MediaXPRIMM.

Poliţele emise de PAID costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialul din care este construită locuinţa şi acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii şi alunecări de teren în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. PAID este deţinută de 12 companii de asigurări. Cei mai mari acţionari sunt Astra, Groupama şi Gothaer cu câte 15%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO