Bănci și Asigurări

Asigurătorii şi-au crescut afacerile din străinătate de şase ori în patru ani

Asigurătorii şi-au crescut afacerile din străinătate...

Autor: Anelis Baciu

18.06.2014, 16:51 116

Companiile locale de asigurări au vândut în străinătate poliţe de 112 milioane de lei (25 mil. euro) în primele trei luni din 2014, cu 25% peste nivelul din ace­eaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Subscrierile în străinătate au ajuns la o pondere de 5,5% din afacerile totale ale asigurătorilor, faţă de numai 0,1% la sfârşitul lui 2008. Comparativ cu nivelul din 2010, când criza aflată în toi a forţat asigurătorii să se uite mai atent la pieţele externe, ponderea a crescut de şase ori.

„Creşterea vânzărilor de poliţe în străinătate nu se va menţine în perioada următoare pentru că în cea mai mare parte este vorba despre linii de business pe care asigurătorii din ţările respective le evită, de exemplu asigurări financiare. Subscrierea în străinătate nu este un business real, sustenabil“, comentează Cristian Fugaciu, director general al Marsh.

Subscrierile pe pieţele externe au accelerat creşterea odată cu restrângerea afacerilor interne, iar numai în primele trei luni din 2014 au reuşit să depăşească o treime din volumul înregistrat în anul precedent. Având în vedere ritmul actual de creştere a subscrierilor, acest segment de piaţă ar putea ajunge la 400 mil. lei la finalul anului, adică de 80 de ori peste nivelul din urmă cu cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO