Bănci și Asigurări

Asigurătorul bulgar Dallbogg a primit undă verde de la ASF pentru vânzarea de poliţe RCA

Piaţa românească a asigurărilor RCA trece de 3 miliarde de lei anual, fiind principala sursă de business a companiilor locale.

Piaţa românească a asigurărilor RCA trece de 3 miliarde de lei anual, fiind principala sursă de business a companiilor locale.

Autor: Anelis Baciu

28.02.2017, 00:05 579
Compania bulgărească de asigurări Dallbogg a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a demara vânzarea de poliţe auto obligatorii (RCA) pe piaţa locală în baza paşaportului european de liberă circulaţie a serviciilor.
 
„Dallbogg poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu 22 februarie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii“, a transmis ASF.
 
Dallbogg nu vrea să fie un jucător agresiv pe RCA, de aceea  şi-a stabilit obiectiv o cotă de piaţă de maximum 2% pentru primul an de operare, potrivit unor declaraţii anterioare pentru ZF ale lui Viorel Vasile, preşedintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR), entitate prin ai cărei membri compania bulgărească îşi va vinde produsele.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO