Bănci și Asigurări

​Aşteptarea păgubiţilor Astra se prelungeşte: Tribunalul a amânat azi pentru a treia oară falimentul asigurătorului

​Aşteptarea păgubiţilor Astra se prelungeşte:...

Autor: Anelis Baciu

09.11.2015, 12:10 682

Tribunalul Bucureşti a amânat azi pentru a treia oară luarea unei hotărâri în privinţa falimentului Astra Asigurări, companie deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu. Dosarul Astra se află pe masa instanţei judecătoreşti de două luni, mai exact de pe 8 septembrie, data la care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a înregistrat cererea de deschidere a procedurii de dizvolvare a asigurătorului.

Pronunţarea falimentului de către Tribunalul este imperios necesară pentru demararea plăţilor în contul dosarelor de daună ale Astra de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor. FGA a finalizat la începutul lunii octombrie preluarea unui număr de 57.000 de dosare de daună şi cereri de răscumpărare ale clienţilor Astra Asigurări.

ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Astra, unul dintre cei mai mari asigurători locali, la finalul lunii august după ce majorarea de capital cu suma de 425 de milioane de lei a eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO