Avocatul Stan Tîrnoveanu de la Zamfirescu, Racoţi&Partners vorbeşte despre motivarea Curţii Constituţionale privind darea în plată a imobilelor: Creşterea cursului francului elveţian poate fi asociată la riscul supraadăugat şi să conducă la renegocierea creditelor

27 ian 2017 Autor: Claudia Medrega

Evoluţia ascendentă după ianuarie 2015 a cursului francului elveţian (CHF) ca monedă de credit ar putea fi asociată celor menţionate în decizia Curţii Constituţionale la riscul supra-adăugat în cazul legii dării în plată a imobilelor şi ar putea fi un motiv întemeiat pentru renegocierea  creditului, susţine Stan Tîrnoveanu, avocat asociat senior la Zamfirescu, Racoţi&Partners.

„În privinţa contractelor încheiate în CHF, părerea noastră este că instanţa constituţională a avut în vedere faptul că evoluţia ascendentă după ianuarie 2015 a cursului CHF ca monedă de credit ar putea fi asociată celor menţionate în decizie la riscul supraadăugat şi să conducă la rene­go­cierea/ rea­menajarea pres­taţiilor. Cu alte cu­vinte, ar putea fi un motiv în­temeiat pentru rene­gocierea creditului“, a răspuns Tîrnoveanu pen­tru ZF.

Curtea Consti­tuţională a publicat, în cele din urmă, în această lună, după o pe­rioadă de aşteptare, moti­varea deciziei referi­toare la legea privind darea în plată a imobilelor, act normativ care a generat dezbateri intense în ultimul an şi reacţii contradictorii la ni­velul întregii societăţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.01.2017

 
Cuvinte cheie:
asociere
, plati
, imobile
, avocat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide