Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a făcut profit de 246 mil. lei în primul trimestru, în creştere cu 7,7%. „A fost un început de an bun.“

Horia Ciorcilă, pre­şe­dintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania

Horia Ciorcilă, pre­şe­dintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania

Autor: Claudia Medrega

27.04.2017, 00:07 1391

Banca Transilvania, a doua instituţie de credit de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul trimestru un profit net de 246 mil. lei, în creştere cu 7,7% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, cu toate că rezultatul operaţional a fost în scădere.

Veniturile operaţionale s-au diminuat cu 2,2% faţă de martie 2016, până la 586,6 mil. lei, în timp ce cheltuielile operaţionale ale Băncii Transilvania s-au majorat cu 10,7%, la 299,9 mil. lei, conform informaţiilor anunţate de instituţia de credit din Cluj.

„A fost un început de an bun, cu rezultate conform obiectivelor şi aşteptărilor. Datorită perspectivelor dezvol­tă­rii economice din România suntem încrezători privind conti­nuarea planurilor ambiţioase de creştere şi conso­li­dare a băncii şi a Grupului BT. Suntem atenţi la opor­tunităţile pieţei bancare locale şi investim în digitalizare. Focusul nostru ră­mâne perfecţionarea relaţiei cu clien­ţii, creşterea eficienţei şi a valorii de pia­ţă a băncii“, susţine Horia Ciorcilă, pre­şe­dintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

La nivelul întregului grup Banca Transilvania, profitul net a crescut în primul trimestru cu 15,5%, la aproape 267 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO