ZF 24

Bancherii au înţeles „aiurea“ mesajul guvernatorului BNR şi au răspuns că nu reduc dobânzile la cerere

Bancherii au înţeles „aiurea“ mesajul...

Autor: Claudia Medrega

25.06.2013, 21:34 680
Mesajul guvernatorului BNR Mugur Isărescu că dacă băncile nu vor înţelege să facă eforturi pentru reducerea dobân­zilor la credite, atunci dobânzile mari se vor întoarce ca un bumerang împotriva lor a fost înţeles „aiurea“ de bancheri şi reflectă faptul că şi bancherii au nevoie de leadership şi ar trebui să angajeze psihologi, sociologi şi filosofi pentru a se pregăti de relansarea creditării, spune Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.
 
„Când guvernatorul BNR a spus că dacă băncile nu vor înţelege să facă eforturi pentru reducerea dobânzilor la credite, atunci dobânzile mari se vor întoarce ca un bumerang împotriva lor, bancherii au înţeles că guvernatorul le-a dat ordin să reducă dobânzile. Şi bancherii au răspuns public că nu reduc dobânzile când le cere guvernatorul. A fost un mesaj al BNR înţeles «aiurea» şi răspunsul bancherilor a fost «aiurea». Băncile au nevoie de leadership. Leadership-ul ar ajuta conducerea băncilor să înţeleagă mai bine mesajele“, a spus Vasilescu la o conferinţă pe tema garantării şi contragarantării creditelor după Basel III, organizată de publicaţia „Finanţiştii“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO