Bănci și Asigurări

Bancile vor sa dea credite pentru locuinte

26.07.2000, 00:00 14



Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca acorda imprumuturi proprietarilor legali de locuinte, pe termen de cel mult 180 de zile, in scopul achizitionarii unei alte proprietati imobiliare. Solicitanul nu trebuie sa depuna nici un avans, iar dobanda practicata in prezent este de 50%.

Imprumutul va fi de maximum 80% din valoarea locuintei actuale determinata de evaluatorul bancii, iar rambursarea creditului se va face intr-o singura transa, pe baza sumelor obtinute din vanzarea imobilului detinut initial. Creditul trebuie garantat cu veniturile nete lunare realizate de solicitant si sotul/sotia acestuia, precum si cu ipoteca de rangul intai asupra imobilului/locuintei pe care o va vinde imprumutatul.

Documentele necesare solicitantului sunt: cererea de creditare, actele de identitate, adeverintele de venit ale solicitantului, sotului/sotiei si girantului, precum si ipoteca asupra imobilului. De la inceputul lunii, pentru a usura obtinerea a cat mai multe imprumuturi de consum, BCR a introdus o serie de falicitati, printre care cele mai importante se refera la avansul zero si, acolo unde este cazul, la eliminarea garantarii prin ipoteci.

ai Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) vine in sprijinul celor care doresc sa-si cumpere sau sa-si modernizeze locuintele acordand credite in lei pentru cumpararea, construirea si modernizarea locuintelor. Perioada de rambursare si dobanda sunt stabilite in functie de optiunea solicitantului. Astfel, imprumuturile pentru cumpararea si construirea de locuinte se acorda pe o perioada de pana la 20 de ani, dobanda, indexabila, fiind in prezent de 49%pe an.

In cazul in care cererea de credit este pentru modernizarea, consolidrarea sau repararea unei locuinte, CEC percepe, in prezent, o dobanda de 49%, iar perioada pe care se acorda imprumutul este de pana la 5 ani.

Documentele necesare obtinerii unui credit sunt: cererea de imprumut, adeverinte sau alte documente din care sa rezulte veniturile nete realizate de clienti sau giranti, precum si actele de identitate ale solicitantului si girantilor persoane fizice.

In plus, sunt necesare actele de proprietate asupra bunurilor aduse drept garantie si documentatia economic-financiara din care rezulta situatia a girantilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO