Bănci și Asigurări

Bancpost vinde poliţe unit-linked cu primă unică emise de EFG Eurolife

Bancpost vinde poliţe unit-linked cu primă unică emise de EFG Eurolife

Autor: Ciprian Botea

02.07.2012, 00:00 393

EFG Eurolife, un jucător de talie mică pe piaţa asigurărilor de viaţă, vinde poliţe unit-linked cu primă unică şi garantarea capitalului investit la maturitate prin reţeaua de aproape 300 de unităţi a Bancpost.

Poliţele pot fi achiziţonate până pe data de 3 august 2012, iar suma minimă care poate fi investită este de 500 de euro. Durata contractului este de cinci ani şi jumătate. Componenta de protecţie vine cu o sumă asigurată de 3.000 de euro, acordată fără evaluare şi valabilă pe toată durata contractului.

Costul asigurării de viaţă este de 20 de euro. 80% din suma investită se plasează într-un coş de acţiuni emise de 20 de companii internaţionale, iar restul în depozite Bancpost pe termen scurt. Clienţii îşi pot răscumpăra anticipat poliţele după primele şase luni de contract.

EFG Eurolife este una dintre subsidiarele locale ale grupului elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost. Multe bănci au trecut în criză la susţinerea directă a vânzărilor de poliţe emise de companii de asigurări de viaţă afiliate. Ciprian Botea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO