Bănci și Asigurări

BCR a început să facă private banking sub brandul Erste

Autor: Voican Razvan

15.03.2011, 23:55 277

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, îşi relansează serviciuldedicat clienţilor persoane fizice cu averi mari sub brandul ErstePrivate Banking, preluând modelul de business dezvoltat debanca-mamă din Austria şi care a fost extins în filialele dinregiune.

Mişcarea are în vedere repoziţionarea BCR pe acest segment depiaţă prin utilizarea unui brand mai atractiv pentru acest tip declientelă. De asemenea, mizează pe expertiza Erste în domeniu,premiată de revista Euromoney drept cea mai bună casă de privatebanking din Austria. La Erste, pragul minim pentru serviciulprivate banking este de 300.000 de euro, iar oferta este adaptatăfiecărui tip de client: antreprenori, fundaţii,liber-profesionişti, manageri sau familii.
Formatul pregătit la BCR include elementele standard pentruprivate banking - asistenţă constantă din partea unui bancherpersonal dedicat, acces în locaţii destinate exclusiv clienţilorErste Private Banking şi în care discreţia este asigurată, accesnon-stop la serviciile BCR sau invitaţii la evenimente conceputespecial. Pachetele de servicii curente au la bază cardurilePlatinum şi Black emise sub siglele Visa şi Mastercard, careasigură o serie de privilegii mai ales în cazul călătoriilor înstrăinătate. De asemenea, clientela de private banking are acces lacondiţii speciale de creditare. În contextul crizei, la nivelulpieţei activităţile de creditare a clienţilor de private bankings-au intensificat datorită bonităţii acestei categorii declientelă.
În acelaşi timp, clienţii pot suna pentru asistenţă la unnumăr de telefon dedicat non-stop, prin care solicitările le suntrezolvate cu prioritate. În funcţie de profilul individual detoleranţă la risc, oferta de investiţii include o gamă largă de ladepozite, titluri de stat şi asigurări până la fonduri deinvestiţii, depozite structurate, ac­ţiuni, produse struc­turatesau derivate.
Pentru investiţii în ac­ţiuni, clienţii au acces pe pieţe mariprecum Deutsche Börse, London şi New York Stock Exchange.
Nu în ultimul rând, sunt disponibile plasamente în aur, argintşi platină - metale preţioase a căror valoare a crescut în timpulcrizei. Clienţii pot cumpără aur fizic sub formă de lingouri adusedin Austria sau să tranzacţioneze aur fără livrare fizică, prindiferite instrumente financiare.
Segmentul private banking este în subordinea vicepreşedinteluiexecutiv pe retail al BCR Oana Petrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO