Bănci și Asigurări

BCR: Avem nevoie să dăm credite. Dobânzile vor scădea

Oana Petrescu, vicepre­şedintele executiv responsabil de retail al BCR

Autor: Liviu Chiru

06.04.2011, 23:58 119

Dobânzile la credite vor scădea "semnificativ" anul acesta,pentru că băncile au nevoie să vândă împrumuturi ca să facă profit,spune Oana Petrescu, vicepre­şedintele executiv responsabil deretail al BCR, cea mai mare bancă locală după active.

"Dobânzile la credite au scăzut în ultimele trei luni aleanului trecut cu peste un punct procentual. Anul acesta tendinţa vacontinua, costul creditelor va scădea semnificativ. Sper că se vavedea astfel şi o redresare a creditării", a spus Petrescu la unseminar pe tema relansării creditării organizat de BCR. Ea nu aoferit însă un reper privind amplitudinea scăderiidobânzilor.
Oana Petrescu, singurul bancher român din conducerea BCR,spune că din discuţiile cu clienţii a remarcat deja un "grad maimare de confort" faţă evoluţia economiei, iar firmele vin acum cuplanuri de investiţii şi angajări. Mai trebuie făcut însă pasul dela revenirea industriei la cea a consumului, care generează circa80% din PIB. "Vedem un mare entuziasm legat de creştereaindustriei, dar adevărata revenire nu va fi până nu se reiaconsumul."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO