Bănci și Asigurări

BCR este în continuare pe podium în topul subsidiarelor Erste, ocupând locul trei după numărul de angajaţi, sucursale şi clienţi

BCR este în continuare pe podium în topul subsidiarelor...

Autor: Claudia Medrega

15.03.2017, 00:08 1166
După izbucnirea crizei economice, BCR a pierdut un milion de clienţi şi a redus aproape la jumătate numărul angajaţilor, în timp ce ritmul de ajustare a sucursalelor a fost mai lent.
 
BCR, cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, se poziţiona anul trecut pe locul trei în topul celor şapte subsi­diare ale băncii-mamă Erste, atât după numărul de angajaţi şi de sucursale, cât şi în funcţie de numărul de clienţi.
 
BCR a ajuns la sfârşitul anului trecut la 3 milioane de clienţi, 7.120 de angajaţi şi 512 sucursale, tendinţa fiind de creştere faţă de 2015 pe toate cele trei paliere, conform datelor cen­tralizate de Erste şi trans­mise investitorilor.
 
În 2015, BCR avea 2,9 mi­lioane de clienţi, 511 su­cursale şi 7.065 de angajaţi.
 
Erste, al doilea cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est, după UniCredit, cu active de 208,2 mld. euro, are operaţiuni în Austria, Cehia, Croaţia, Slovacia, România, Ungaria şi Serbia. Grupul are aproape 2.650 de subsidiare în cele şapte ţări, 44.400 de angajaţi şi circa 16 milioane de clienţi.
 
În funcţie de numărul de clienţi, cea mai mare bancă românească, cu o cotă de piaţă de aproximativ 16,5%, se afla anul trecut în spatele Ceska Sporitelna din Republica Cehă (care are 4,7 milioane de clienţi) şi Erste Sparkasse din Austria (cu 3,5 milioane de clienţi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO