Bănci și Asigurări

BCR plăteşte 8% la lei clienţilor cu conturi de salarii

Autor: Liviu Chiru

06.01.2011, 23:45 41

BCR, cea mai mare bancă locală după active, a prelungit o ofertăîn cadrul căreia plăteşte o dobândă de 8% pe an pentru depozitelepe trei luni constituite de clienţii care deţin şi un cont curentîn care îşi încasează lunar salariul sau pensia.

Aceasta este una dintre cele mai bune dobânzi oferite pe piaţă,iar prelungirea promoţiei vine într-un moment în care alţi jucătoriau început să ajusteze ratele oferite clienţilor, pe fondulscăderii costului finanţării pe piaţa interbancară.

BNR a forţat în ultimele luni scăderea dobânzilor pe piaţainterbancară sub 4% pentru scadenţele scurte, prin politica sa de alăsa un exces de lichidităţi pe piaţă. Efectul a fost scădereadobânzilor la care statul se poate împrumuta de la bănci, dar şidemararea unei tendinţe de ajustare a dobânzilor oferite de bănciclienţilor cu depozite. Niciun jucător nu a îndrăznit însă pânăacum să treacă la ajustări dure, pentru a nu-şi îndepărtaclienţii.

BCR oferă chiar un supliment de dobândă pentru depoziteleconstituite prin intermediul canalelor alternative, astfel căpentru depozitul în lei pe trei luni dobânda poate ajunge la 8,25%pe an. Banca oferă şi o dobândă promoţională la euro, de 3,25% pean, pentru depozitele pe şase luni.

Pentru depozitele standard, BCR plăteşte între 6% şi 7% pe an lalei, respectiv între 2% şi 3% pe an la euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO