Bănci și Asigurări

BERD şi BCR finanţează cu 38,7 mil dolari construcţia unei fabrici de reciclare a uleiurilor minerale

BERD şi BCR finanţează cu 38,7 mil dolari construcţia...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

06.12.2017, 11:50 1211

Investiţia totală se ridică la 56 de milioane de dolari, iar fabrica va avea o capacitate de procesare de 73.000 de tone pe an.

Ambele instituţii financiare au acţionat ca aranjori principali mandataţi pentru această tranzacţie, iar BCR a acţionat şi ca agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii.

Green Oil & Lubes SRL face parte dintr-un grup de companii înfiinţate de inginerul şi omul de afaceri indian Mazarali Kamumiya Saiyed. Grupul de companii va contribui la programul de investiţii cu 26 de milioane de dolari, în timp ce restul de 30 de milioane de dolari vor fi asiguraţi printr-un credit de investiţii cu participări egale acordat de BERD şi BCR. În cadrul aceluiaşi acord financiar, BCR a aprobat, de asemenea, o linie de 8,7 milioane de dolari pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru şi TVA-ului aferent dezvoltării proiectului.

În medie, fiecare litru de lubrifiant generează 0,5 litri de reziduri (ulei uzat). În prezent, în România, numai aproximativ 50% din aceste deşeuri sunt colectate si sunt utilizate în principal drept combustibil pentru producerea de energie termica în procese industriale, lucru care generează cantităţi semnificative de gaze cu efect de seră. În plus, investiţia de la Olteniţa va veni la pachet cu un transfer semnificativ de competenţe şi tehnologie, precum şi cu aproximativ 70 de noi locuri de muncă.

Badea Clifford Chance a acţionat în calitate de consilier juridic al creditorilor, în timp ce Reff and Associates este consilier juridic al Green Oil & Lubes SRL.

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România, cu 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte. În 2017, Banca a semnat peste 20 de proiecte în valoare de peste 400 milioane de euro.

Banca Comerciala Romana este membră a Erste Group şi are o reţea de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO