Bănci și Asigurări

Bogdan Stan, directorul general al Euroins, a decedat la 35 de ani. El era cel mai tanar executiv din asigurari

Bogdan Stan, directorul general al Euroins, a decedat la 35 de ani. El era cel mai tanar executiv din asigurari

Bogdan Stan a condus compania cinci ani

26.05.2009, 00:00 2325
Bogdan Stan, directorul general al companiei de asigurari Euroins (fosta Asitrans), a decedat duminica la varsta de 35 de ani din cauza cancerului.
Stan, cel mai tanar executiv din asigurari si unul dintre cei mai cunoscuti manageri din aceasta piata, a absolvit Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii din Bucuresti, a fost asistent universitar la Universitatea Politehnica. El a a fost unul dintre cei mai buni elevi la matematica ai generatiei sale, participand deseori la faza nationala a olimpiadei de profil, si un bun rezolvitor si creator de probleme pentru Gazeta Matematica. El a fost de asemenea in timpul facultatii, cand a stat in complexul studentesc Grozavesti, unul din studentii cei mai implicati in activitatea civica, participand la demonstratii pentru drepturile studentilor, inclusiv la proteste politice, care erau foarte frecvente in perioada '90 - '93.
Era un om vesel, implicat si foarte prietenos, inclusiv cu colegii din ani mai mici. Ii placea teatrul, sa joace bridge si era unul din cei mai tari organizatori de chefuri in Grozavesti.
In asigurari a intrat in 2000, cand s-a angajat ca analist de marketing la Astra. In 2001 a plecat la Asitrans, unde a inceput ca sef al serviciului de organizare si control, ulterior a fost numit consilier al directorului general, iar din 2004 a preluat conducerea companiei.
In cei cinci ani in care Bogdan Stan a fost director general, afacerile Euroins au urcat de sapte ori, pana la 152 mil. lei (41,3 mil. euro) in 2008.
Tot in timpul mandatului lui, compania a fost preluata de grupul bulgar Eurohold. Bogdan Stan era casatorit si avea trei copii.
Intr-un interviu acordat suplimentului Dupa Afaceri al ZF in martie anul trecut, el spunea, mai in gluma, mai in serios, ca se bucura ca a trecut de doua varste la care se gandea cu frica. "Sunt doua varste pe care le-am considerat intotdeauna fatidice: 27 si 33 de ani. La 27 de ani au murit patru cantareti care mi-au placut foarte mult - Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix si Kurt Cobain, iar la 33 de ani a murit Alexandru Macedon si a fost rastignit Isus", povestea el.
Conducerea interimara a Euroins va fi asigurata de Andrei Gluvacov, directorul general adjunct.
 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO