Bănci și Asigurări

BRD şi IFC, membră a grupului Băncii Mondiale, au încheiat un parteneriat prin care IFC va furniza o garanţie de risc pentru portofoliul BRD de până la 700 mil. euro. Capitalul deblocat merge către finanţări sustenabile

Maria Rousseva, CEO al BRD(st.), şi Makhtar Diop, managing director al IFC (dr.)

Maria Rousseva, CEO al BRD(st.), şi Makhtar Diop, managing director al IFC (dr.)

Autor: Mircea Nica

05.04.2024, 00:05 99

♦ Maria Rousseva, CEO, BRD Soc-Gen: Este un transfer de risc, ceea ce înseamnă că o parte din riscul portofoliului este acoperit de IFC. Acest lucru ne permite să eliberăm capital ♦ Makhtar Diop, managing director, IFC: Oferim garanţii de risc la creditele din portofoliul BRD pentru o valoare totală de 700 mil. euro. Pentru noi, ce se întâmplă în sectorul financiar din România este inspiraţional. Suntem la prima tranzacţie SRT şi plănuim să replicăm şi în alte pieţe.

BRD - Groupe Société Genéralé şi IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, au încheiat un parteneriat prin care IFC va furniza o garanţie de risc pentru portofoliul BRD de până la 700 mil. euro, a spus Maria Rousseva, CEO al BRD într-o conferinţă de presă la care a participat şi Makhtar Diop, managing director al IFC.

„A fost un nou acord de cooperare pentru a întări activitatea Société Genéralé în finanţarea sustenabilă. Pentru noi acest acord s-a potrivit foarte bine cu strategia noastră şi am profitat de oportunitatea de a securiza portofoliul nostru de IMM-uri şi corporaţii cu suma totală de 700 mil. euro. Este un transfer de risc, ceea ce înseamnă că o parte din riscul portofoliului este acoperit de IFC. Acest lucru ne permite să eliberăm capital. Deci aceşti 700 mil. euro din portofoliu vor fi trataţi cu un risc mult mai mic, ceea ce înseamnă că vom avea mai mult capital pentru a putea susţine finanţarea economiei României“, a explicat Maria Rousseva.

Ea a mai adăugat că această colaborare cu IFC va permite, de asemenea, introducerea de produse noi pentru finanţări inovative, printre care cel privind discrepenţa de gen în rândul antreprenorilor. „Având în vedere că finanţăm economia României de mult timp, aceasta făcând parte din strategia noastră, vom aloca o parte importantă din acest capital pentru a putea finanţa partea de sustenabilitate a ţării. Acest lucru include tranziţia spre energia verde, include şi alte tipuri de finanţări inovative. De exemplu, finanţarea discrepanţei de gen, care ne va permite să introducem produse astfel încât dicrepanţa de gen pe zona antreprenorială dintre bărbaţi şi femei să devină mai mică. Acest lucru înseamnă că vom sprijini femeile antreprenor pentru a avea acces la finanţări mai mari şi importante. IFC ne va sprijini în acest demers“, a mai spus CEO-ul BRD Groupe Société Genéralé.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO