Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurări au avut venituri de peste 1 mld. lei în 2016, în creştere cu 7%

Brokerii de asigurări au avut venituri de peste 1 mld....

Autor: Anelis Baciu

06.04.2017, 00:05 117
Companiile de brokeraj în asi­gu­rări au înregistrat venituri de peste un mili­ard de lei (222 mil. euro) anul trecut, în creştere cu circa 7,3% faţă de 2015, potrivit datelor Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară (ASF). În acelaşi timp, primele intermediate au crescut cu circa 19%, până la 6,2 mld. lei, echivalentul a 1,4 mld. euro.
 
Ritmul de creştere mai mare al primelor intermediate decât cel al veniturilor scoate în evidenţă faptul că nivelul mediu al comisionului încasat de brokeri s-au redus anul trecut.
 
Veniturile totale din comisioane au cumulat 987,6 mil. lei, ceea ce raportat la intermedieri de 6,2 mld. lei înseamnă un comision mediu de 16%. Spre comparaţie, anul trecut comisionul mediu la nivel de piaţă se situa la 18%.
 
Încasările din comisioane repre­zen­tau la finalul anului trecut aproape 98% din veniturile totale ale intermediarilor de asigurări. Pe de altă parte, veniturile din regularizări de daune au însumat 15,5 mil. lei, în scădere cu 3,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO