Bănci și Asigurări

Cât va fi cursul leu/euro la sfârşitul anului 2013? Bancherii văd riscuri de depreciere persistente şi o volatilitate ridicată

Cât va fi cursul leu/euro la sfârşitul anului 2013?...

Autor: Claudia Medrega

23.06.2013, 22:03 2049

Cursul de schimb va rămâne un subiect delicat pentru români, având în vedere că peste 60% din împrumuturile contractate de populaţie şi companii sunt în euro.

Trendul de depreciere a monedei naţionale s-a mai temperat în ultimele zile, cursul fluctuând în jurul nivelului de 4,52-4,53 lei/euro, după ce în 7 iunie paritatea a atins maximul ultimelor şase luni sub presiunea vânzărilor de titluri de stat deţinute de străini.

Analiştii consideră că riscurile de depreciere persistă, iar volatilitatea va fi mai mare decât în trecut, chiar şi în cazul unei situaţii politice interne stabile, iar BNR are un spaţiu limitat pentru a interveni în sprijinul leului.

În privinţa cotaţiei leului în raport cu dolarul american, prognozele analiştilor se plasează pe coridorul 3,3-3,6 lei/dolar.

Citiţi pe zfcorporate.ro prognozele specialiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO