Bănci și Asigurări

Câţiva oameni de afaceri români negociază cu Piraeus preluarea ATE Bank

Câţiva oameni de afaceri români negociază cu Piraeus preluarea ATE Bank

Autor: Ovidiu Tempea

07.10.2012, 21:02 814

ATE Bank România, preluată recent de Piraeus Bank, va fi cumpărată parţial de câţiva investitori români şi capitalizată iniţial până la 60 mil. euro, urmând ca în 2013 să fie atraşi mai mulţi investitori, inclusiv societăţile de investiţii financiare (SIF), iar capitalul să ajungă la 200 milioane euro.

"Negocierile cu cei de la Piraeus sunt într-o fază foarte avansată. Va fi preluată nu doar licenţa ATE Bank, ci şi o parte din activele şi pasivele băncii. Finalizarea tranzacţiei este o chestiune de zile", au declarat pentru Mediafax surse familiare cu tranzacţia. Informaţia potrivit căreia un grup format din peste zece oameni de afaceri, printre care se vehiculau nume precum Gabriel Popoviciu, Gruia Stoica sau Dorinel Um­brărescu, la care se alăturau cele cinci socie­­tăţi de investiţii financiare, va prelua afacerea locală a ATE Bank apăruse pe piaţă în urmă cu două luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO