Bănci și Asigurări

Ce împiedică şoferii să denunţe poliţele la falimentara Euroins? Până acum doar cel mult 50.000 de poliţe au fost denunţate din peste 2,5 milioane

Ce împiedică şoferii să denunţe poliţele la...

Autor: Mircea Nica

26.08.2023, 17:01 14492

♦ Valentin Ionescu, director în cadrul ASF pe zona asigurărilor, a explicat în cadrul unui post de televiziune că cifrele deţinute de ASF de la CITR, lichidatorul judiciar al Euroins, şi Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) arată că până acum sunt cel mult 50.000 de poliţe Euroins denunţate, iar măsurile de prelungire cu trei luni a valabilităţii poliţelor RCA emise de Euroins, împreună cu posibilitatea de a achiziţiona o poliţă RCA cu două luni înainte sunt măsuri care vin în sprijinul asiguraţilor.

Şoferii care încă au poliţe RCA de la Euroins au avut timp de pe data de 9 iunie 2023, moment în care s-a decis intrarea oficială în faliment a asigurătorului, să de­nunţe poliţele deţinute la compania falimentară şi de a-şi achiziţiona o nouă poliţă la un alt asigurător. De ce până acum doar cel mult 50.000 de poliţe au fost denun­ţate din cele peste 2,5 milioane de poliţe RCA cu care s-a pră­buşit Euroins?

Valentin Ionescu, director în cadrul ASF pe zona asigurărilor, a explicat în cadrul unui post de televi­ziune că cifrele deţinute de ASF de la CITR, lichidatorul judiciar al Euroins, şi Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) arată că până a­cum sunt cel mult 50.000 de poliţe Euroins de­nun­ţate, iar măsurile de prelungire a valabilităţii poli­ţelor RCA emise de Euroins, împreună cu posibi­litatea de a achiziţiona o poliţă RCA cu două luni înainte sunt măsuri care vin în spri­jinul asigu­raţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO