Bănci și Asigurări

Ce reacţii a stârnit declararea insolvenţei Euroins

Ce reacţii a stârnit declararea insolvenţei Euroins
20.03.2023, 00:05 233

Cele 8 abateri grave constatate de ASF la societatea Euroins România

♦ Societatea Euroins România a supraestimat veniturile şi a subestimat cheltuielile privind contractele de reasigurare. Potrivit analizei ASF, societatea a supraestimat veniturile din anul 2021 cu 151,5 milioane de lei şi a subestimat cheltuielile cu 223 de milioane de lei.

♦ La data de 30.06.2022, veniturile erau supraestimate cu 127 de milioane de lei, iar cheltuielile subestimate cu 91 de milioane de lei. În cazul contractului de reasigurare pentru acoperirea rezervei de daune neavizate (IBNR), încheiat cu societatea EIG Re, parte a Euroins Insurance Group, societatea nu a putut proba că au fost făcute decontări între părţi.

♦ La data de 30.09.2022, societatea Euroins România nu a estimat o rezervă de daună suficientă pentru a acoperi toate fluxurile de numerar viitoare, aşa cum prevede legislaţia europeană şi legislaţia locală.

♦ Euroins România nu a utilizat în calculul rezervei de daune neavizate (IBNR) cele mai bune practici actuariale, aşa cum prevăd legislaţia în domeniu şi normele EIOPA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO