Bănci și Asigurări

Ce s-a întâmplat în asigurări în anul 2020. Topul celor mai importante evenimente din sectorul asigurărilor

Nicu Marcu, preşedintele ASF

Nicu Marcu, preşedintele ASF

Autor: Mircea Nica

24.12.2020, 19:15 570

♦ Anul 2020 a fost pentru piaţa locală a asigurărilor un an guvernat de incertitudini şi adaptare a produselor şi serviciilor către digital, dat fiind contextul pandemiei de coronavirus ♦ Companiile de asigurări s-au repoziţionat şi unele şi-au consolidat poziţiile din piaţă, chiar şi prin achiziţii, în timp ce alţi jucători au avut probleme să ţină pasul ♦ Printre evenimentele importante din 2020 sunt două preluări de către doi jucători importanţi ai pieţei, sancţiunile majore impuse celui de-al doilea cel mai mare asigurător RCA din piaţă şi un nou faliment care s-ar putea concretiza anul viitor.

 

Tranzacţie surpriză pe piaţa locală de asigurări între doi asigurători nemţi, Allianz-Ţiriac şi Gothaer

Anul 2020 a adus o tranzacţie sur­pri­ză pe piaţa asigurărilor din Româ­nia. Allianz-Ţiriac, un important jucă­tor de pe piaţa asigurărilor, a semnat un acord de preluare a companiei Gothaer România, aceasta fiind prima achi­ziţie a unei companii de asigurări efec­tuată de Allianz-Ţiriac după mai bine de 25 de ani de creştere organică. Până la primirea tuturor aprobărilor nece­sare, atât de la Autoritatea de Supra­veghere Financiară, cât şi de la Con­siliul Concurenţei, cele două com­panii îşi vor continua activitatea inde­pen­dent. Odată finalizată achiziţia, Allianz-Ţiriac va integra Gothaer Asi­gurări în businessul său, preluând por­to­foliul şi angajaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO