Bănci și Asigurări

Cea mai bună ştire pentru economia americană: angajările au crescut, rata şomajului a scăzut la un nivel considerat optim. Rămâne de văzut dacă FED va creşte dobânzile

Cea mai bună ştire pentru economia americană:...

Autor: Ştefan Stan

04.09.2015, 15:55 1278

Economia americană a adăugat în circuitul muncii 173.000 de joburi în luna august, depăşind aşteptările, ceea ce pune FED-ul într-o poziţie dificilă din care să majoreze în sfârşit dobânzile, scrie New York Times .

Raportul de la Departamentul Muncii din SUA a fost aşteptat cu anticipaţie de guvernul federal, în special pentru că este ultimul pachet cuprinzător de date pe care băncile central îl vor avea înainte de întâlnirile decisive din 16 şi 17 septembrie.

Rata angajărilor din august a fost mai slabă decât era estimate initial, însă a compensate rata şomajului, care a scăzut la 5,1%, cel mai scăzut nivel din 2008, de la 5,3% cât era anterior.

În plus, Departamentul Muncii din SUA a revizuit creşterea estimativă a numărului locurilor de muncă din luna iulie cu 30.000.

Rezerva Federală Americană a semnalat în repetate rânduri că plănuiesc să ridice curând ratele la dobânzi, care în prezent sunt aproape de 0, nivel la care au rămas din criza financiară de la sfârşitul anului 2008. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO