Bănci și Asigurări

CEC Bank a raportat un profit brut de 15,8 mil. lei anul trecut şi a rămas pe locul şase în topul băncilor locale

CEC Bank a raportat un profit brut de 15,8 mil. lei anul...

Autor: Anelis Baciu

30.05.2017, 17:41 337

CEC Bank, instituţie controlată de stat, a înregistrat un profit brut de 15,8 milioane de lei anul trecut, în timp ce activele nete au cumulat 28,2 miliarde de lei, fiind în creştere cu 2,4%. În aceste condiţii banca şi-a menţinut poziţia a şasea în tipul băncilor locale.

Pentru primele patru luni banca a raportat un profit brut de 91 milioane de lei în, ceea ce înseamnă practic un rezultat de circa şase ori mai mare decât profitul raportat pe întreg anul 2016.

„Conform misiunii asumate, CEC Bank continuă să susţină cu precădere IMM-urile, agricultura şi administraţiile publice locale. O atenţie deosebită este acordată cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri europene. Pentru anul 2017 ne-am propus o creştere a activităţii, în special în zona creditării, cu impact vizibil asupra creşterii eficienţei. La data de 30.04.2017, banca a obţinut un profit brut de circa 91 mil. lei, în linie cu obiectivele asumate”, a declarat Radu Gheţea, preşedinte al CEC Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO