Bănci și Asigurări

Cel care a condus ING România acum un deceniu ajunge CEO pe tot grupul

Cel care a condus ING România acum un deceniu ajunge CEO pe tot grupul

Autor: Ciprian Botea

25.02.2013, 00:07 1180

Ralph Hamers, şeful sucursalei de la Bucureşti a ING între 1999 şi 2002, va prelua din octombrie conducerea grupului olandez după retragerea lui Jan Hommen din funcţia de CEO.

Hamers, 46 de ani, a condus afacerile din România ale olan­dezilor în perioada în care statul a făcut o primă încercare de a găsi un investitor strategic pentru BCR. ING a fost atunci pe lista scurtă pentru privatizarea BCR, dar în final a renunţat.

Achiziţia BCR le-ar fi permis olandezilor să se propulseze chiar în vârful sistemului bancar local.

ING România deţi­nea la finalul anului trecut poziţia a opta în sistemul bancar cu o cotă de piaţă de 4,5%. ING a avansat în ultimii doi ani două poziţii în topul băncilor locale, dar este încă departe de obiectivul pe care şi l-a propus iniţial - să fie un jucător de top cinci.

Hamers lucrează pentru grupul ING din 1991. După plecarea din România, el a ocupat funcţia de CEO al ING Bank Olanda, a fost şeful diviziei de wholesale la nivelul grupului ING, iar din 2010 a fost cooptat în echipa care coordonează activitatea pe segmentul corporate şi strategia grupului. Din 2011 este CEO al ING Belgia.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO