Bănci și Asigurări

Cele mai mari trei bănci locale au avut profituri cumulate de 2,4 mld. lei în nouă luni

Cele mai mari trei bănci locale au avut profituri...

Autor: Claudia Medrega

17.11.2016, 00:07 618

Cei mai mari trei jucători din piaţa bancară românească, BCRBRD-SocGen şi Banca Transilvania, au fost pe profit în primele nouă luni ale anului şi au reuşit să-şi majoreze câştigurile cumulate cu aproximativ 52% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, în timp ce activele totale ale celor trei bănci au avansat cu circa 1,7%.

Profiturile celor trei bănci de pe podium au ajuns după primele nouă luni la circa 2,38 mld. lei (530 mil. euro), în timp ce activele au depăşit 159 mld. lei (circa 35 mld. euro).

Ascensiunea câştigurilor raportate de bănci a fost influenţată atât de îmbunătăţirea calităţii portofoliului, cât şi de activitatea operaţională, portofoliile de credite fiind în creştere, în unele cazuri. În plus, o contribuţie importantă la câştigurile băncilor, de natură excepţională, a venit de la vânzarea acţiunilor la Visa, înregistrată în trimestrul al doilea.

Rezultatele celor mai mari trei jucători indică faptul că întregul sistem bancar a rămas pe profit după nouă luni din 2016, iar câştigul cel mai probabil s-a majorat faţă de cel înregistrat în primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO