Bănci și Asigurări

Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar: Soluţionarea amiabilă a litigiilor cu băncile şi IFN-urile este pe un trend ascendent

Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în...

Autor: Roxana Rosu

31.10.2017, 13:11 338

Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar, instituţie înfiinţată în 2015, are 120 de dosare soluţionate sau în cursul de soluţionare la finele lunii octombrie şi peste 50 de cereri în faza de filtru, în ultima lună fiind depuse 47 de dosare noi.

Soluţionarea amiabilă a litigiilor cu băncile şi IFN-urile este pe un trend ascendent, evidenţiat şi de numărul de dosare acceptate de comercianţi. Astfel, de la două dosare acceptate, în medie, pe săptămână, în primele 9 luni ale anului,  în luna octombrie s-a ajuns la 12 pe săptămână.

“După 2 ani de zile de la înfiinţarea Centrului, iată că interesul şi nivelul de conştientizare ale consumatorilor şi comercianţilor faţă de CSALB cresc. E un proces care durează, ne aşteptam să fie aşa, acela de schimbare a mentalităţii cu privire la rezolvarea amiabilă a diferendelor. Acum, atât clienţii, cât şi băncile sau IFN-urile se îndreaptă tot mai mult spre Centrul SAL Bancar, un organism european care le poate rezolva litigiile amiabil, fără să se mai ajungă în instanţă, convenabil pentru ambele părţi, cu costuri minime pentru comercianţi şi gratuit pentru consumatori”, a declarat Alexandru Păunescu, Preşedintele Colegiului de Coordonare al CSALB.

Luna octombrie este cea mai bună lună de la înfiinţarea Centrului din punctul de vedere al cererilor şi al dosarelor constituite, adică acceptate de comercianţi pentru a fi rezolvate la CSALB. Activitatea Centrului s-a dublat în luna octombrie faţă de media primelor 9 luni ale anului. Pentru prima dată, cele peste 170 de solicitări depăşesc numărul cererilor clasate.

În medie, în primele nouă luni, la CSALB s-au primit şapte cereri pe săptămână, iar în octombrie au ajuns, în medie, 17 cereri pe săptămână. 72% dintre cereri vin pe e-mail, 15% la sediu şi 13% prin poştă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO