Bănci și Asigurări

Cine vine la ZF Bankers ’15 şi care sunt temele de discuţie

Autor: Liviu Popescu

07.06.2015, 17:02 413
Curăţarea puternică a bilanţurilor băncilor de credite neperformante, proces început anul trecut, poate pune temeliile unei creditări sănătoase pentru populaţie şi companii, iar 2015 are şanse mari să fie primul an în care trendul de scădere, care a caracterizat finanţările acordate de sistemul bancar în ultimii ani, să se oprească şi chiar să se inverseze.

A patra ediţie a conferinţei ZF Bankers Summit, care va avea loc în perioada 8-9 iunie, îşi propune să dezbată situaţia actuală a sistemului bancar din punctul de vedere al unora dintre preşedinţii celor mai mari instituţii de credit de pe plan local, la care li se vor adăuga reprezentanţi ai industriei financiare. Anul 2015 este caracterizat deja de două dintre cele mai mari tranzacţii din sistemul bancar de după perioada de criză: fuziunea dintre Banca Transilvania şi Volksbank şi acordul încheiat de omul de afaceri Ion Ţiriac cu Bank Austria pentru pachetul de 45% din acţiuni pe care acesta îl deţine la Unicredit Ţiriac.

Cum se adaptează bancherii la dobânzile mici şi la resursele financiare din abundenţă? Economia şi-a revenit, însă creditarea corporate suferă? Banii fizici versus plăţile cu cardul şi cum se vor face plăţile în viitor? Cât mai pot să scadă şi cât de sustenabile sunt ratele actuale pentru dobânzile la lei? Poate acoperi piaţa de capital golul de finanţare lăsat de sistemul bancar? Cum se recuperează creditele neperformante preluate la pachet?

Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care preşedinţi de bănci, oficiali ai BNR, reprezentanţi ai celor mai mari companii de consultanţă fiscală, directori generali ai firmelor specializate în recuperarea de creanţe le vor ataca în prima zi a conferinţei.

Cum arată o bancă a viitorului din perspectiva unuia dintre cei mai mari consultanţi ai lumii? Câţi clienţi bancabili au rămăs pe piaţă? De ce piaţa de creditare pentru companii continuă să sufere? Ce administrează acum un CEO - creşterea sau riscul? Cum se conduce o bancă în actualele condiţii de piaţă? Sunt temele pe care cei mai avizaţi reprezentanţi ai industriei prezenţi la ZF Bankers Summit le vor explora în a doua zi a evenimentului.

Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank, Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, Răzvan Radu, CEO al Unicredit Ţiriac Bank, Omer Tetik, CEO al Banca Transilvania, George Georgakopoulos, CEO al Bancpost, sunt doar câţiva dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei financiare care vor participa la a patra ediţie a ZF Bankers Summit organizată de Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO