Bănci și Asigurări

Cohortele de partid abia aşteaptă să se instaleze pe poziţiile plătite cu mii de euro

Cohortele de partid abia aşteaptă să se instaleze pe...

Autor: Adelina Mihai

27.10.2016, 00:06 1449

Posturi libere din Banca Naţională, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Curtea de Conturi sau fondurile de garantare vor fi împărţite după alegeri.

Discuţiile din Parlament refe­ritoare la posibila demitere a conducerii ASF pe fondul nemulţumirii trans­por­ta­to­rilor după creşterea tarifelor asigurărilor RCA aduc în atenţie importanţa unor astfel de poziţii din unele instituţii publice. Când un ministru câştigă 3.000 de euro net pe lună şi şeful unei instituţii de supraveghere precum BNR sau ASF câştigă de până la cinci ori mai mult, miza politicienilor nu mai este doar aceea de a deservi ţara dintr-o poziţie la guvern, ci dintr-un post de conducere dintr-o instituţie „semipublică“. Banca Naţională, Auto­ritatea de Supraveghere Financiară, Auto­ritatea Naţională pentru Administrare şi Regle­mentare în Comunicaţii (ANCOM), Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Consiliul Concurenţei, Curtea de Conturi sau Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) sunt doar câteva dintre instituţiile de stat recunoscute pentru pachetele salariale generoase.

Viaţa confortabilă dintr-o astfel de poziţie îi determină pe oamenii politici să evite, deliberat, adoptarea unor sisteme de promovare şi de evaluare la instituţiile de stat la fel ca în privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO