Bănci și Asigurări

Comisia Europeană aprobă prelungirea asistenţei pentru băncile italiene; recapitalizarea nu este încă autorizată

Comisia Europeană aprobă prelungirea asistenţei pentru...

Autor: Mihai Draghici

29.12.2016, 20:51 103

"Comisia Europeană a aprobat prelungirea până pe 30 iunie 2017 a sistemului de garantare a lichidităţilor pentru băncile italiene, în conformitate cu reglementările comunitare", se arată într-un comunicat al Executivului Uniunii Europene citat de site-ul italian UnioneSarda.it.

Numeroase sisteme de asistenţă similară sunt în vigoare în state membre UE - spre exemplu în Republica Cipru, în Grecia, Polonia şi Portugalia, pentru garantarea funcţionalităţii băncilor care au dificultăţi. Potrivit reglementărilor UE, băncile care au deficienţe de capital nu pot beneficia de scheme generale automate de alimentare cu lichidităţi, fiind necesară aprobarea Comisiei Europene de la caz la caz, notează site-ul agenţiei Reuters.

"Italia a cerut autorizarea Comisiei Europene pentru acordarea de susţinere Băncii Monte dei Paschi di Siena. Comisia Europeană a aprobat separat această cerere, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat", a precizat Comisia Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO