Bănci și Asigurări

Compania de asigurări a Credit Europe virează dinspre bancassurance spre brokeri

Compania de asigurări a Credit Europe virează dinspre...

Autor: Anelis Baciu

15.07.2014, 00:00 351

Credit Europe Asigurări, divizia de asigurări a turcilor de la Credit Europe, a decis schimbarea strategiei de vânzare şi va miza mai mult pe subscrierile prin brokeri decât prin bancă, scrie în raportul anual al asigurătorului.

Decizia vine pe fondul amânării reluării creditării, situaţie care face ca şi numărul de poliţe vândute prin bancă să se reducă. Turcii de la Credit Europe şi-au propus o creştere de 64% a primelor generate de brokeri în acest an. Anul trecut, aproape jumătate din subscrieri au venit prin intermediul brokerilor.

Cealaltă jumătate a subscrierilor este realizată prin intermediul băncii, însă canalul de bancasurance a pierdut constant teren în ultimii ani. Credit Europe a vândut poliţe în valoare de 40 mil. lei în 2013, în scădere cu 4% comparativ cu anul precedent. La nivelul întregii pieţe, brokerii au ajuns să genereze 55% din piaţa de asigurări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO