Bănci și Asigurări

Compania de Factoring, afaceri de 72 mil. euro

22.10.2007, 19:55 14

Compania de Factoring IFN, o firma specializata in oferirea de servicii de factoring, a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 72 de milioane de euro.
Rezultatele se "inscriu in previziunile pentru aceasta perioada", sustin reprezentantii firmei, in conditiile in care pentru intregul an este bugetata o cifra de afaceri de 110 milioane de euro.
Compania de Factoring este unul dintre putinii jucatori independenti de pe piata de factoring, care este controlata de bancile comerciale. Firma si-a inceput activitatea in toamna trecuta, fiind detinuta de Banca Transilvania si Investkredit Bank, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata austriaca de factoring. Tot in toamna trecuta a fost lansata si ING Commercial Finance, o companie specializata pe factoring, detinuta de grupul olandez ING.
Compania de Factoring detine o cota de 8% pe piata locala de factoring, potrivit propriilor estimari. Reprezentantii firmei spun ca numarul clientilor a crescut cu 33% comparativ cu jumatatea anului, fara sa precizeze insa numarul total.
Serviciile de factoring presupun cumpararea creantelor firmelor de catre jucatori specializati. Prin utilizarea acestor servicii, firmele isi pot acoperi nevoile de lichiditati, iar societatile de factoring ofera de asemenea servicii de gestionare a creantelor sau asigurarea riscului de neplata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO