Bănci și Asigurări

Compania de panificaţie GoodMills România ia un credit de 16 milioane euro de la BRD

Compania de panificaţie GoodMills România ia un credit...

Autor: Ana Maria Petcana

30.03.2015, 15:23 2039

"Se aprobă cu unanimitate de voturi ratificarea contractării de către societate în calitate de împrumutat, a unui contract de credit în valoare de 16 milioane euro de la BRD - Group Societe Generale. Din valoarea de 16 milioane euro, la opţiunea Societăţii, suma de 3 milioane euro poate fi utilizată pentru emiterea unor scrisori de garanţii bancare cu posibilitatea de activare la momentul cererii", potrivit unei hotărâri a acţionarilor companiei.

Pentru acest credit compania va garanta cu imobile din Bucureşti şi Târgu Mureş, conturi curente deschise la BRD - Groupe Societe Generale, stocuri şi cu creanţe rezultate din contractele încheiate cu clienţi ai firmei.

De asemenea, compania va prelungi facilitatea de credit în valoare de 13 milioane euro acordată de Alpha Bank.

GoodMills România estimează pentru anul fiscal 2014/2015 un profit operaţional de 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), după ce în anul anterior (octombrie 2013-septembrie 2014) a înregistrat pierderi de 14,4 milioane lei. Afacerile companiei s-au situat în anul fiscal 2013/2014 la 314,5 milioane lei.

Compania este controlată indirect de grupul financiar Raiffeisen, prin Goodmills Group. Acţionarul majoritar al producătorului de morărit şi panificaţie a delistat compania de la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie anul trecut.

Fosta fabrică Titan a preluat denumirea de GoodMills în octombrie 2014.

GoodMills deţine un complex de morărit şi panificaţie la Cernica, judeţul Ilfov, care cuprinde 3 mori, o fabrică de pâine, linii de producţie de fulgi de porumb, cereale expandate, produse de patiserie şi paste făinoase şi o fabrică de chifle şi pâine toast, dar şi o unitate la Târgu Mureş. De asemenea, potrivit datelor de pe site-ul companiei, GoodMills mai deţine şi o reţea de 32 de magazine Belforno Fresh.

GoodMills Group are sediul central în Viena, are operaţiuni în 7 state şi vânzări anuale de aproape un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO