Bănci și Asigurări

Conducerea Băncii Naţionale cumulează averi de 17 mil. €

Conducerea Băncii Naţionale cumulează averi de 17 mil. €
05.07.2010, 00:00 23

Cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie al BNR au averifinanciare - economii la bănci şi plasamente în acţiuni sauobligaţiuni - de peste 17 milioane de euro cumulat. Cel mai bogatmembru din conducerea BNR este de departe Nicolae Dănilă, cel carea condus până în 2007 BCR, cea mai mare bancă locală, cu economiişi plasamente de peste 15 milioane de euro. Anul acesta, Dănilă aspart depozite de 3,4 mil. euro şi a cumpărat titluri de statromâneşti.

Guvernatorul Isărescu mai are economii de numai 81.000 de euro,după ce a rambursat anticipat anul acesta un credit ipotecar deechivalentul a aproape 140.000 de euro. El are totuşi cea maivaloroasă colecţie de bijuterii şi obiecte de artă, de peste100.000 de euro, fiind secondat de viceguvernatorul CristianPopa.

La fel ca în anii precedenţi, conducătorii BNR sunt foartetransparenţi în privinţa deţinerilor de bunuri şi a plasamentelorfăcute, însă ţin secrete veniturile realizate, atât la bancacentrală, cât şi la alte societăţi cu care au avut colaborări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO