Bănci și Asigurări

Credit de consum de pana la 10.000 de euro, fara ipoteca

04.08.2005, 19:19 14

Banca Tiriac a lansat un credit pentru nevoi personale nenominalizate, prin care acorda finantari de pana la 10.000 de euro (sau echivalent in lei) pe o perioada de pana la cinci ani.

Produsul, denumit "MultiCredit", este destinat clientilor persoane fizice. Banca percepe o dobanda de 10% pentru imprumuturile in euro, pentru clientii care au deschis un Cont Central (cont de salarii). Pentru creditele in lei banca ofera o varianta fixa, de 14% pe an, sau variabila, nivelul acesteia fiind in prezent de 17% pe an. La acordarea imprumutului banca percepe un comision de administrare de 4% din suma imprumutata.

"Faptul ca poti imprumuta o suma importanta de bani - 10.000 de euro - pentru care nu ti se cere garantie imobiliara si pe care o primesti in maximum 24 de ore este un atribut esential. Majoritatea clientilor solicita o finantare rapida si comoda si de aceea ne-am orientat catre dezvoltarea acestui nou produs simplu si convenabil care sa raspunda solicitarilor pietei", a declarat Catalin Parvu, vicepresedinte al Bancii Tiriac.

Produsul ofera in prezent accesul la cea mai mare finantare disponibila in conditiile unui credit pentru nevoi nenominalizate, fara garantie imobiliara. Media pietei pentru astfel de finantari este de 5.000 de euro, cu o perioada de rambursare de pana la cinci ani. Esalonarea rambursarii sumei pe o perioada relativ scurta impune insa un venit lunar consistent. Astfel, pentru contractarea unui imprumut de 10.000 de euro, rata lunara depaseste 210 de euro, astfel ca venitul net lunar al clientului (impreuna cu familia sa) trebuie sa fie de aproximativ 700 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO