Bănci și Asigurări

CSA: Nouă asigurători au 1.700 de dosare de daună în urma inundaţiilor

08.07.2010, 14:57 20

Nouă companii de asigurări au înregistrat 1.700 de dosare dedaună din asigurări de locuinţe în urma valului de inundaţii,potrivit datelor centralizate până astăzi de Comisia deSupraveghere a Asigurărilor (CSA).

Companiile de asigurări care au înregistrat dosare de daună în urmainundaţilior sunt Allianz-Ţiriac, Ardaf, Asirom, Astra Asigurări,BCR Asigurări, Carpatica Asig, Euroins, Fata Asigurări şiGenerali.

CSA subliniază că doar două milioane de locuinţe erau asigurate lasfârşitul lunii iunie, dintr-un total de 8,3 milioane de locuinţeproprietate personală inventariate de Institutul Naţional deStatistică.

"Locuinţele pentru care au fost încheiate poliţe de asigurare suntprotejate inclusiv pentru riscuri de catastrofă, care includinundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren. Întrucât doar 24%din fondul de locuinţe al României este asigurat, în astfel desituaţii devin mai mult decât evidente rolul şi importanţaprotecţiei prin asigurare", spun reprezentanţii CSA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO