Cum se poziţionează pe piaţă firmele de leasing: topul finanţărilor auto şi pentru echipamente

17 sep 2014 Autor: Ciprian Botea

Finanţările pentru autovehicule au susţinut creşterea de peste 20% a pieţei de leasing din primul semestru, în timp ce impactul segmentului de echipamente se lasă în continuare aşteptat.

Şapte dintre cele mai mari zece firme de leasing în funcţie de finanţările acor­date pentru achiziţia de autovehicule au raportat ritmuri de creştere de două sau chiar trei cifre în primul semestru, în timp ce pe segmentul echipa­men­telor numai trei companii au ieşit din rând şi au marcat un avans de peste 10%.

De altfel, finanţările pentru echipamente nu au avut nici pe departe un semestru foarte bun în pe­rioada ianuarie-iunie, cu o creştere agregată de numai 4% şi cu o pondere de 21% în totalul afa­cerilor firmelor de leasing. O treime din cele mai mari zece firme au înregistrat o scădere de două cifre a finanţărilor.

UniCredit Leasing domină clasamentul finan­ţărilor şi pe auto şi pe echipamente, cu o cotă de piaţă de 17% şi respectiv 32%.

Com­pania afiliată UniCredit Ţiriac Bank a crescut cu 36% volumul finanţărilor auto în pri­mul semestru, la 85 mil. euro, în timp ce pe echi­pa­mente creşterea a fost de sub 1%, până la un volum total de 44 mil. euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2014

 
Cuvinte cheie:
piata
, auto
, firme
, top
, pozitionare
, finantare
, echipamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide