Bănci și Asigurări

Curăţenie-fulger: o treime din brokerii de asigurări dispare dintr-un foc

Curăţenie-fulger: o treime din brokerii de asigurări...

Autor: Anelis Baciu

08.01.2016, 07:00 4453

Aproape o treime din cei 450 de brokeri de asigurare care operează pe piaţa locală îşi vor închide în acest an activitatea ca urmare a cerinţelor mai stricte de capital impuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit calculelor ZF.

Mulţi brokeri raportează afa­ceri mici, astfel că nu au capaci­tatea şi nici moti­va­ţia să-şi majoreze capitalul so­cial până la nivelul de 150.000 de lei cerut de ASF.

Până acum capitalul minim necesar pen­tru a pune pe picioare o afacere în bro­ke­ra­jul de asigurări era de 25.000 de lei, adică de şase ori mai puţin decât prevăd noile reguli.

„E un lucru bun că piaţa de brokeraj se re­strânge, pentru că rămân în piaţă brokerii transparenţi care îndeplinesc toate cerinţele le­gale. Dispariţia unor brokeri nu înseamnă o creştere a businessului pentru ceilalţi, de­oare­ce cei care se închid erau mici“, a de­cla­rat Şte­fan Prigoreanu, CEO al Millenium Broker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO