Curăţenie-fulger: o treime din brokerii de asigurări dispare dintr-un foc

8 ian 2016 Autor: Anelis Baciu

Aproape o treime din cei 450 de brokeri de asigurare care operează pe piaţa locală îşi vor închide în acest an activitatea ca urmare a cerinţelor mai stricte de capital impuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit calculelor ZF.

Mulţi brokeri raportează afa­ceri mici, astfel că nu au capaci­tatea şi nici moti­va­ţia să-şi majoreze capitalul so­cial până la nivelul de 150.000 de lei cerut de ASF.

Până acum capitalul minim necesar pen­tru a pune pe picioare o afacere în bro­ke­ra­jul de asigurări era de 25.000 de lei, adică de şase ori mai puţin decât prevăd noile reguli.

„E un lucru bun că piaţa de brokeraj se re­strânge, pentru că rămân în piaţă brokerii transparenţi care îndeplinesc toate cerinţele le­gale. Dispariţia unor brokeri nu înseamnă o creştere a businessului pentru ceilalţi, de­oare­ce cei care se închid erau mici“, a de­cla­rat Şte­fan Prigoreanu, CEO al Millenium Broker.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2016

 
Cuvinte cheie:
brokeri
, asigurari
, disparitie
, curatenie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide