Bănci și Asigurări

Dan Suciu, BNR: Noi avem relaţii foarte strânse cu Banca Naţională a Republicii Moldova şi suntem pregătiţi să acordăm mai multă asistenţă dacă va fi nevoie şi mai mult decât atât, odată cu numirea Ancăi Dragu în funcţia de Guvernator

Dan Suciu, BNR: Noi avem relaţii foarte strânse cu...

Autor: Cristian Hostiuc

22.12.2023, 17:54 260

Banca Naţională a României spune că este pregătită să ofere şi mai multă asistenţă Băncii Naţionale a Republicii Moldova dacă Anca Dragu, numită în funcţia de guvernator, va solicita acest lucru.

”Noi avem relaţii foarte strânse cu Banca Naţională a Republicii Moldova, am coordonat proiectul de întărire a supravegherii bancare. Noi suntem pregătiţi să oferim mai multă asistenţă dacă noul guvernator Anca Dragu va solicita acest lucru”, a menţionat pentru ZF Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR.

Într-o mişcare surpriză, Anca Dragu, 51 de ani, fost ministru de Finanţe în Guvernul Cioloş, preşedinte al Senatului în guvernarea PNL/USR a fost numită vineri guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova după demiterea lui Octavian Armaşu din această poziţie.

Numirea Ancăi Dragu a fost votată de către Parlamentul Republicii Moldova. Anca Dragu are şi cetăţenie a Republicii Moldova. 

După terminarea ASE – Facultatea de Finanţe Bănci, Anca Dragu a lucrat la Banca Naţională a României, a lucrat la biroul de la Bucureşti de la FMI, la Bruxelles la Comisia Europeană, pentru a ajunge ministru de Finanţe în guvernul Cioloş.

În Guvernarea PNL/ USR, ea a fost preşedinte al Senatului, a doua poziţie în Statul Român.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO