Bănci și Asigurări

De ce Banca Transilvania a pierdut 4% pe bursă în ultima săptămână? ”Acţiunile scad şi pe fondul probabilei pierderi a cursei pentru achiziţia Băncii Româneşti”

De ce Banca Transilvania a pierdut 4% pe bursă în...
09.06.2017, 14:01 39931

Analiştii de la BT Asset Management, divizia de administrare de investiţii a Băncii Transilvania, scriu în raportul săptămânal că evoluţia negativă a acţiunilor băncii de la Cluj  de săptămâna aceasta este cauzată probabil de pierderea cursei pentru achiziţia Băncii Româneşti în faţa OTP Bank.

“Scăderi mai mari pe Banca Transilvania, şi pe fondul probabilei pierderi a cursei pentru achiziţia unui nou jucător mai mic de pe piaţa bancară locală”, se arată în raportul văzut de ZF.

Acţiunile TLV se tranzacţionau la ora 1:40 la preţul de 2,845 lei, în scădere cu 1,4% faţă de şedinţa precedentă. Declinul din această săptămână este de 4%. Indicele BET a pierdut 2,3% în ultima săptămână. 

ZF a scris săptămâna aceasta că OTP, cel mai puternic grup bancar din Ungaria, este în pole-position în licitaţia pentru achiziţia Băncii Româneşti, în faţa Băncii Transilvania, conform unor surse de pe piaţa bancară.

Banca Românească a fost scoasă la vânzare la începutul anului de către grupul bancar NBG - National Bank of Greece, proces administrat de la Londra şi de la Atena de către divizia de investment banking a Credit Suisse.

Banca Transilvania şi OTP Bank au trimis grecilor de la National Bank of Greece ofertele pentru preluarea Băncii Româneşti, instituţie de credit pe care grecii o controlează în România, potrivit unor surse din piaţa bancară.

Acest lucru înseamnă că grecii trebuie să decidă cui vor vinde operaţiunile din România ale băncii cu cotă de piaţă de 1,8%.

Potrivit unor surse, grecii vor anunţa cui vor vinde Banca Românească în următoarele săptămâni, probabil chiar în această lună.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO