Bănci și Asigurări

Deloitte va stabili preţul de ieşire din BCR pentru acţionarii minoritari

Deloitte va stabili preţul de ieşire din BCR pentru...

Autor: Claudia Medrega

23.01.2017, 00:05 663
Acţionarii minoritari ai BCR, care se retrag din acţionariatul celei mai mari bănci de pe piaţa locală în condiţiile în care nu au fost de acord cu decizia de fuziune a BCR cu firmele de real estate din grup, vor afla în luna martie câţi bani pot încasa pentru titlurile deţinute, nivelul preţului de retragere urmând să fie determinat de firma Deloitte Consultanţă.

BCR va putea să răscumpere acţiunile minoritarilor care vor să se retragă după primirea aprobării de la Banca Naţională.

SIF Oltenia, cel mai important acţionar minoritar al BCR, cu o participaţie de circa 6,3%, a contestat în instanţă decizia de fuziune aprobată în AGEA din noiembrie 2016 dintre BCR şi cele două firme specializate în administrarea activelor imobiliare - Bucharest Financial Plazza şi BCR Real Estate Management. Termenul de judecată în procesul privind respingerea cererii de autorizare a fuziunii aprobate de AGEA BCR a fost amânat pentru 25 ia­nuarie.

„În cadrul procedurii de retragere a acţionarilor, vă informăm că Oficiul Registrului Comerţului a numit pe Deloitte Consultanţă SRL ca terţ expert însărcinat să determine preţul ce va fi achitat de BCR pentru acţiunile ce fac obiect al cererilor de retragere depuse în contextul fuziunii aprobate în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din data de 23.11.2016“, a informat BCR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO