Bănci și Asigurări

Doar trei asigurători au plătit daune mai mari în semestrul I

Doar trei asigurători au plătit daune mai mari în...

Autor: Anelis Baciu

24.09.2014, 00:05 288
Trei din cele mai mari zece companii locale de asigurări în funcţie de primele subscrise au plătit daune mai mari în perioada ianuarie-iunie a acestui an faţă de acelaşi interval al anului trecut, în timp ce restul au avut cheltuieli mai mici cu despăgubirile, arată calculele ZF pe baza raportului semestrial al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi a datelor raportate anul trecut de UNSAR - asociaţia asigurătorilor.
 
Cele mai mari creşteri ale cheltuielilor cu despăgubirile au fost înregistrate de Carpatica Asig şi Uniqa, în cazul cărora despăgubirile au avansat cu o treime.
 
Astfel, Uniqa a plătit clienţilor 262 milioane de lei în primele şase luni ale anului, în timp ce despăgubirile achitate de Carpatica Asig au cumulat 136 milioane de lei.
 
Uniqa se situează pe locul doi în topul asigurătorilor după volumul daunelor achitate, în timp ce Carpatica Asig se poziţionează în ceea de-a doua parte a clasamentului, condus de Omniasig, cu daune de peste 400 milioane de lei. Creşterea daunelor în cazul Carpatica provine în principal din segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO