Bănci și Asigurări

Două bănci au dat în judecată Protecţia Consumatorilor, după ce au fost amendate pentru "comisioane ilegale"

04.10.2010, 18:43 41

Două unităţi bancare au dat în judecată Comisariatul Judeţeanpentru Protecţia Consumatorilor Vaslui, contestând în instanţă treiamenzi în valoare de 90.000 de lei, aplicate de organele de controlpentru "perceperea de la populaţiei a unor comisioane ilegale laîmprumuturile contractate", scrie Mediafax Business.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC)Vaslui va trebui să justifice în faţa magistraţilor JudecătorieiVaslui amenzile aplicate în cazul a două unităţi bancare, sancţiuniîn care este invocată Ordonanţa 50/2010 privind contractele decredit pentru consumatori.

Cele două bănci vasluiene solicită anularea a trei amenzi, dincare una în valoare de 50.000 de lei şi două în cuantum de 20.000de lei fiecare.

"Este dreptul oricărui agent economic verificat şi sancţionatcontravenţional să conteste în instanţă amenzile aplicate decomisarii Protecţiei Consumatorilor. În procesele-verbale au fostspecificate foarte clar abaterile de la legislaţie cu privire lacomisioanele percepute ilegal la creditele acordate populaţiei.Este vorba, în special, de acel comision de risc care, mai noiu,este cumulat cu un alt comision, cel de administrare, pentru a-linduce pe consumator în eroare", a declarat, luni, Dan Liviu Cain,comisarul şef al CJPC Vaslui. Citiţi mai mult despre băncile careau dat în judecată Protecţia Consumatorilor pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO