După ascensiune puternică, scădere insesizabilă. Dobânzile la lei fac paşi mărunţi în spate: ROBOR a coborât ieri la 1,78%, faţă de 1,79% cu o zi în urmă

6 oct 2017 Autor: Anelis Baciu

Indicele ROBOR cu scadenţa la trei luni, referinţa pentru creditele în lei cu dobândă variabilă, face încet-încet paşi în spate, indicatorul situându-se ieri la 1,78%, faţă de 1,79% cu o zi în urmă.

ROBOR la trei luni s-a apropiat astfel de nivelul de dobânzii de politică monetară, care stagnează din luna mai 2015 la 1,75%.

Pe de altă parte, indicele Robor la şase luni, folosit de unele bănci la calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a rămăs fără reacţie, situându-se ieri la 1,87%, similar cu nivelul din ziua precedentă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Cuvinte cheie:
ROBOR
, dobanzi
, scadere
, coboare
, credite
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide