Bănci și Asigurări

Egnatia are verde pentru relaxarea creditelor

08.10.2007, 19:23 17

Egnatia Bank va accepta un grad de indatorare pentru clienti de pana la 60% din veniturile eligibile, conform normelor proprii de creditare pentru care a obtinut avizul BNR la sfarsitul saptamanii trecute.
Egnatia este filiala locala a grupului elen Marfin-Egnatia Bank. Filiala locala va prelua de asemenea numele de Marfin Bank pana la sfarsitul anului, pentru a reflecta apartenenta la grupul Marfin. "Gradul maxim de indatorare pe care il acceptam a crescut semnificativ, fata de nivelul precedent, de 35%. Suntem prudenti la acest moment", a comentat pentru ZF Stylianos Sofianos, presedinte si director general adjunct al Egnatia Bank. Pana in prezent, 12 banci au obtinut avizul BNR pentru norme proprii de creditare a persoanelor fizice. Autoritatea monetara a agreat formule in cadrul carora gradul maxim de indatorare al clientilor poate urca pana la 70% din veniturile eligibile, pentru bancile care participa cu informatii pozitive in cadrul Biroului de Credit.
Egnatia aplica un cos minim de cheltuieli (pentru ajustarea veniturilor) de 735 de lei, pentru o familie de trei persoane, din mediul urban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO