Companii

Erste a atins un milion de clienţi în Austria cu George, platforma digitală a Grupului

Erste a atins un milion de clienţi în Austria cu...

Autor: Cristina Bellu

14.06.2017, 13:01 308

George, platforma bancară digitală dezvotată de Erste şi una dintre cele mai performante din Europa, a atins un milion de clienţi în Austria, la doi ani de la lansare.

“Vedem atingerea pragului de un milion de clienţi ca o validare puternică. Aceasta creşte cu o medie de 10.000 de utilizatori noi în fiecare săptămână. Clienţii spun că George este o platformă care îi atrage vizual, uşor şi distractiv de folosit, însă ceea ce apreciază şi mai mult este faptul că structura modulară le permite să-şi construiască propriul George, pe lângă alte funcţii de bază. ”, explică Peter Bosek, Chief Retail Officer la Erste Group

Platforma bancară digitală George este concepută ca o interfaţă care oferă clienţilor servicii bancare personalizate în funcţie de nevoile diferite ale acestora. Ei beneficiază de asemenea de capacitatea platformei de a importa date bancare pentru conturile pe care le au şi la alte bănci, utilizând instrumentele personale şi planurile de analiză financiară ale platformei.

Cu peste 117.00 de plug-inuri activate de utilizatori, George a devenit deja un marketplace.

“Vizunea noastră este să construim magazinul iTunes de finanţe europene.”, a mai spus Bosek.

George se va lansa anul acesta şi în Republica Cehă şi Slovacia, urmând ca în 2018 să ajungă şi pe piaţa din România. Acest lucru va aduce o creştere de peste 10 milioane de utilizatori, dându-i posibilitatea să devină primul agregator financiar din Europa Centrală şi de Est.

Până în 2020, George va fi disponibil tuturor celor peste 16 milioane de clienţi ai Erste pe cele şapte pieţe pe care este prezent grupul bancar.

“George va deveni interfaţa digitală standard a Erste Group din Europa Centrală şi de Est în următorii trei ani.“, notează Peter Bosek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO