Bănci și Asigurări

Euroins: subscrierile au scăzut cu o cincime, dar portofoliul se îmbunătăţeşte

Euroins: subscrierile au scăzut cu o cincime, dar...

Autor: Anelis Baciu

20.08.2014, 00:06 189
Subscrierile Euroins, subsidiara locală a grupului bulgar Eurohold, au scăzut cu 21%, până la 58 milioane de euro (echivalentul a 238 mil. lei) în primele şapte luni ale acestui an, declinul fiind pus pe seama majorării tarifelor, în special pentru poliţele auto (RCA şi Casco), potrivit unui raport al grupului.
 
„Euroins şi-a adaptat tarifele finale la rezultatele statistice ale anilor precedenţi. În unele cazuri şi pentru anumite segmente aceasta nu a însemnat scumpirea poliţelor, dar pentru alte segmente de clienţi a condus la adoptarea unor tarife mai mari. Clienţii care se încadrează în categorii de risc mai ridicat din punctul de vedere al numărului şi al valorii medii a daunei au ales alte companii pentru tarife mai scăzute“, a explicat Mihnea To­bescu, directorul general al Euroins.
 
Tarifele pentru poliţele RCA au urcat în medie cu 10% în perioada ianuarie-iulie a acestui an, în timp ce în cazul poli­ţelor auto facultative Casco avansul a fost de 15%, potrivit Eurohold.
 
Scăderea veniturilor din prime a fost cauzată de deciziile strategice de management care au avut în vedere reducerea portofoliului de clienţi cu risc crescut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO