Bănci și Asigurări

EY: În România, randamentele aşteptate de investitori au înregistrat o tendinţă de creştere pe parcursul anului, atingând la finalul lui 2021 un nivel cu 20% mai ridicat comparativ cu cel înregistrat în anul precedent

EY: În România, randamentele aşteptate de investitori...

Autor: Roxana Rosu

15.02.2022, 12:15 220

Randamentele aşteptate de investitorii din România au înregistrat o evoluţie ascendentă pe fondul evoluţiei situaţiei pandemice, dar şi a contextului geopolitic şi macroeconomic, iar presiunile inflaţioniste vor persista şi în 2022, în contextul creşterii costurilor de producţie, generate de distorsiuni ale procesului de aprovizionare cu materii prime, evoluţiei preţurilor energiei electrice şi gazelor, creşterii salariilor, dar şi a ratelor dobânzilor, a declarat Ileana Guţu, Partener Asociat şi Coordonator al departamentului de Evaluare, modelare financiară şi analize economice, EY România.

La finalul anului 2021, în România, sectoarele ale căror randamente au înregistrat cele mai scăzute valori sunt telecomunicaţiile şi tehnologia informaţiei, în timp ce sectorul proprietăţilor imobiliare şi al serviciilor financiare se află la limita superioară.

Comparativ cu trimestrul precedent, randamentele în sectorul serviciilor financiare au revenit pe o pantă ascendentă, în linie cu evoluţia tuturor sectoarelor analizate.

După un an 2020 caracterizat de volatilitate, 2021 a fost conturat de perspective pozitive asociate cu relansarea economică, concomitent cu creşterea ratelor de vaccinare din regiune. Totuşi, îngrijorările privind noile mutaţii ale Covid-19 produc în continuare incertitudini.

 În ciuda provocărilor generate de contextul pandemic, produsul intern brut a crescut la nivel global, finalizând tranziţia de la redresare la expansiune şi depăşind nivelul înregistrat anterior pandemiei. Spre finalul anului 2021, pe fondul unui ritm atipic de redresare şi a unui mediu în continuare imprevizibil, ritmul global de creştere a încetinit, cu precădere în economiile emergente. Presiunile inflaţioniste şi contextul geopolitic afectează de asemenea mediul investiţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO