Bănci și Asigurări

Firmele de leasing îşi fac un indicator similar cu DAE

Firmele de leasing îşi fac un indicator similar cu DAE

Autor: Ciprian Botea

05.09.2014, 00:06 303

Firmele de leasing membre ale ALB (asociaţia societăţilor financiare) lucrează la o formulă care să reflecte costul total al unei finanţări în leasing, similară cu DAE (dobânda anuală efectivă) utilizată de bănci şi companiile de credite de consum în cazul creditelor acordate persoanelor fizice.

Practic, noua formulă va include în afară de dobânda nominală şi comisioanele totale achitate de client.

„Vrem să facem un fel de DAE pentru că vrem să schimbăm percepţia asupra produsului de leasing. Vrem să punem în valoare leasingul ca soluţie de creştere, iar atitudinea jucătorilor din piaţă mă îndreptăţeşte să cred că am putea să captăm mai mult interes pentru leasing“, a declarat pentru ZF Felix Daniliuc, preşedintele ALB.

Băncile şi companiile de credite de consum sunt obligate să afişeze costul total al unui împrumut, sub forma dobânzii anuale efective, din 2004, odată cu apariţia legii privind regimul juridic al contractelor de credit destinate persoanelor fizice. Legea a apărut chiar în perioada de început a boom-ului creditării de retail, care s-a încheiat după numai 3-4 ani cu supraîndatorarea populaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO