Fondul de investiţii RC2 a câştigat 16 mil. euro din afacerea Top Factoring. Vânzarea către suedezii de la Intrum Justitia a fost finalizată

21 apr 2017 Autor: Anelis Baciu

Fondul de investiţii Reconstruction Capital II Limited (RC2), deţinut de omul de afaceri Ion Florescu, a obţinut un profit de 16,3 milioane de euro din afacerea în domeniul colectării de creanţe derulată prin intermediul companiei Top Factoring, firmă pe care a vândut-o recent către compania suedeză Intrum Justitia AB.

Profitul de 16,3 milioane de euro include suma obţinută din vânzarea recuperatorului de creanţe precum şi dividendele încasate pe perioada deţinerii companiei. Pe de altă parte, costul investiţiei RC2 în Top Factoring s-a ridicat la 3,5 mi­lioane de euro.

RC2 era acţionar al Top Factoring din mai 2007, alături de Cătălin Neagu, cel care a fondat compania în 2006.

Tranzacţia de vânzare a re­cu­peratorului de creanţe Top Factoring către suedezii de la  Intrum Justitia AB a finalizată şi a inclus pe lângă preluarea pachetului integral de acţiuni al Top Factoring şi achiziţia portofoliului de credite neperformante deţinut de Glasro, o subsidiară a RC2.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 
Cuvinte cheie:
fond de investitii
, afaceri
, companie
, castigare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide